2021/22 hírei

2021/2022. tanév eseményei

2022. június 22-én két év után végre ünnepélyes tanévzárót tartottunk az 1-7. osztályok jelenlétével. Eseményekben gazdag és változásokkal tarkított tanévünket rekord mennyiségű hiányzással zártuk, de iskolai átlagunk 4, 36 lett, 1 hiányzásmentes, 31 kitűnő tanuló vehetett át könyvjutalmat és oklevelet. Az év környezetvédő osztálya címet és a vándorserleget a 3. a osztály nyerte el. Elköszöntünk nyugdíjba vonulásuk alkalmából tanítóninktől, Niku Vasziliszné Anikó nénitől, valamint védőnéninktől, Veszeli Józsefné Erika nénitől.  Minden tanulónknak és dolgozónknak jó pihenést, kellemes feltöltődést kívánunk a nyári szünetben! 

2022. június 18-án  szólt utoljára a nyolcadikosoknak iskolánk csengője, elballagtak. A 8. a időkapszulát helyezett el az épület előtt bal oldalon, a 8. b búcsúját pedig  galambok repülése tette emlékezetessé. Köszönjük a hetedikeseknek a díszítést és lebonyolítást, valamint a hatodik segítségét a kordonhoz!

2022. június 15-én utolsó tanítási napunk nagyon jól sikerült. A 8.a és 8.b osztályok fantasztikus hangulatot teremtettek, melyet a Szülői Szervezet még tovább fokozott tízóraival, fagylalttal és meglepetés előadással – ezúton is köszönjük! A nap befejezéseként a nyolcadikosok színvonalas búcsúprogramján vehettünk részt, köszönjük!

2022. június 9-én  tartottuk tavaszi Sulizsák gyűjtésünket. Az osztályok nagy része éppen kirándult, de az itt maradók felpakolták a zsákokat. Megközelítőleg 500 kg volt az elszállított ruha, mely valahol valakiknek segítség lesz.

2022. június 5-én Gyöngyösön, Országos Búvár úszó diákolimpián szép sikereket értek el tanítványaink. Gratulálunk az eredményekhez diákjainknak: Palkó Jázminnak, Pósch Áronnak, Szabó Flórának, Szabó Lottinak, köszönjük az IVSE, Tarjáni Regina felkészítő munkáját, valamint a versenyen való részvétel biztosítását! 

2022. június 4-én  az Iváncsai Önkormányzat támogatásával közel 100 diákunk szurkolhatott a Puskás Arénában Magyarország -Anglia nemzetek ligája válogatott mérkőzésen. Óriási élmény volt, köszönjük!

2022. június 1. és 10. között zajlottak az év végi kirándulások. Az 1. a és 2. b osztályok a Veszprémi Állatkertben ismerkedtek az ott élő állatok életével, a 2.a osztály Budapestre utazott és a budai hegyekben tett egy nagy kirándulást. A 3. a csapatépítő programon vett részt és kerékpártúra keretében Beloianniszba látogatott. A 4. a gyalogtúrát tett a környékben, fogadta őket az Autópálya rendőrség, Autópálya mérnökség, a programot pedig Czimbalmosék családi gazdaságának megtekintése zárta. A felsősök közül az 5. a Visegrádon volt, megtekintették a királyi palotát, lovagi programon vettek részt. A 6. a Velencei tónál töltött 2 napot a Surf Campingben, igazi csapatépítő programokkal. A 7. a Adony-Lórév útvonalat tette meg főként kerékpárral, majd Sződre utaztak, Kalandparkban próbálhatták ki magukat. A 8. a Veszprémi Állatkert után Kislődön, a Sobri Jóska kalandparkban vezette le az év feszültségeit, a 8. b kerékpártúrát tervezett, és Budapesten az Aquaworldben fejeződött be a programjuk.

2022. május 27-én  gyermeknapot tartottunk – végre egy olyan rendezvényt, ahol nem a vírus szabta a feltételeket! Köszönöm a szervezést a DÖK képviselőknek Farkas tanár úr irányításával! Köszönöm a teljes nevelő testület és segítő szülők közreműködését a helyszíneken, a grillezésnél! A Fejérpataky Szülői Szervezetnek és a Gyermekeinkért Alapitványnak a hozzájárulást a nap költségeihez! Köszönöm a főzésben részt vevő gyerekek tevékenységét, Zajzon Csabának a műsort, Rónyainé Mayer Piroskának, Sáfár Gabriella jegyző asszonynak és Baki Regina SZM vezető asszonynak a zsűrizést, Molnár Tibor polgármester úrnak a díjakat! Auerbach Péternek, hogy megörökítette az eseményeket! Továbbá köszönöm diákjainknak, hogy jól érezték magukat! (B.G)

2022. május 21-én  röplabdásaink ismét Budapesten jártak Klapper Csaba tanár úr vezetésével. Csapat tagjai: Berencz Kinga , Dénes Kevin, Kiss Dávid, Németh Ellák, Pintye Viktória, Stáhl Ármin, Paizs Péter „idegen pályán” próbálhatták szárnyaikat, gyűjthettek tapasztalatokat. Köszönjük az önkormányzat kisbuszát, a Gyermekeinkért Alapítványnak pedig az üzemanyag hozzájárulást!

2022. május 17-én a 3.korcsoportos gyerekek megyei labdarúgó diákolimpián vettek részt  Székesfehérváron. A gyerekek jól játszottak, voltak szép mozdulatok és cselek. Köszönjük Baki Reginának a hozzájárulást, a gyerekek nagyon örültek neki.

 

2022. május 15-én az iskola néhány tanulója ma részt vehetett az Örökmozgó Sportegyesület szervezésében a Fejér megyei Nordic Walking találkozón, Csákváron. A programot Czene Attila nyitotta meg, szuper élmény volt! Köszönjük, Kard Anita!

2022. május 15-én 2,5 év után végre Röplabda versenyre mehetett a csapat! A helyszín Budapesten, a Vasas sportcsarnokban volt, 4 meccset játszottak a fiúk, akiknek első röplabda versenye volt ez, ahol nagyon ügyesen játszottak. Gratulálunk a csapatnak! Tagok: Dénes Kevin, Gábor Bence, Németh Ellák, Stáhl Ármin, Paizs Péter, felkészítő tanár: Klapper Csaba. Köszönjük az önkormányzat segítségét és Gyermekeinkért Alapítvány támogatását!

2022. május 14-én tanítványaink Dunakeszin jártak , ahol CRAZY5K sportrendezvényen vettek részt. Köszönjük az önkormányzat segítségét, hogy oda adták a kisbuszt, továbbá a Gyermekeinkért Alapítványnak , hogy üzemanyag költséggel segítették, hogy eljussunk erre a sportrendezvényre. Köszönjük Klapper Csabának, hogy szabadidejében vállalta a rendezvényre kísérést!

2022. május 10-én a Tudormanók logikai műhely óvodásai látogattak el hozzánk egy közös játékra az első osztályosokhoz.

Májusban köszöntjük az édesanyákat. Az alsó tagozatosok meghitt ünnepségeket rendeztek, végre jöhettek anyukák és nagyik. Szem nem maradt szárazon.

2022. május 3-án a 3-as korcsoportos gyerekek megyei diákolimpián vettek részt, az atlétika többpróba döntője került megrendezésre. A fiúk 5. helyen végeztek csapatban, Dolhai Gábor pedig egyéniben a 8. helyet szerezte meg. Köszönjük az Önkormányzatnak a kisbuszt, a gyerekeknek a részvételt, a testnevelőknek a sikeres felkészítést!

2022. április 22-én  iskolánk tavaszi papírgyűjtést rendezett, mely tavaszi rendezvénysorozatunk részeként a fenntarthatóság érdekében szervezett program volt. Az időjárás nem támogatta a gyűjtők munkáját,  de a kitartóbbak késő délutánig hordták, mérték, rakodták a papírt. Alsóban az 1. a állhat a dobogó felső fokára 414 kg-al, őket a 4. a követi 310 kg-al, majd 3. a – 281 kg; 2. b – 133 kg; 2. a – 17 kg a sorrend. a felsőben: 5. a – 789 kg; 7. a – 691 kg; 8. a – 605 kg; 6. a – 590,5 kg; 8. b – 78 kg.

🌎 🌞-ja, április 22.! Az alsóban tanuló diákok faliújságot készítettek a nap folyamán. Feladatuk volt a puzzle összerakása, színezése. Lehetőségük volt még egy szabadulószobás interaktív játékra is. Címe: „Mentsük meg a Földet!” Így sikerült a falunk:

2022. április 21-én  iskolánk adott otthont a területi diákolimpia atlétika többpróba rendezvényének. Tanulóink szépen szerepeltek:

2.kcs. lányok ezüst érem; 2.kcs. fiúk ezüst érem; 3.kcs. lányok ezüst érem; 3.kcs. fiúk ezüst érem; 4.kcs. lányok ezüst érem; 4.kcs. fiúk 4. hely. Gratulálunk a sikeres felkészüléshez!

2022. április 11-12-13-án  tartottuk nyílt napjainkat – 2 év után újra be lehetett jönni az épületbe. Az első napon alsóban, második napon felsőben, harmadik napon a jelenlegi negyedik osztályban fogadtak kollégáink érdeklődő látogatókat. A szerda leendő elsőseink számára nyújtott lehetőséget a tájékozódásban, a napot szülői értekezlettel zártuk. 

2022. április 11-én   Költészet Napján Rónyainé Mayer Piroska a könyvtárban rendhagyó irodalomórára hívta a hatodik és hetedik osztályokat, Kántor Judit színésznő segítségével. „A népi triász gólyái” című rendhagyó irodalomórán a gyerekek ezúttal Arany János és Tompa Mihály verseivel foglalkoztak. – köszönjük a szervezést, az élményt! Délután a felsősök versmondó versenyére került sor, az eredményekről rövidesen hírt adunk.

2022. április 5-én és 7-én  zajlottak a labdarúgó diákolimpia tavaszi fordulójának körzeti mérkőzései. A KSE edzői és testnevelőink együttműködésének köszönhetően, a 2. 3. és 4. korcsoportban is tovább jutottunk. Április 6-án Gödöllőre utaztak II. korcsoportos lányaink, ahol az atlétika diákolimpia országos döntőjében futhattak. A versenyre Peidlné Kard Anita kisérte őket, mint felkészítő.

2022. március 26. szombati munkanap volt, nekünk pedig tanítás nélküli munkanap, (test)nevelési értekezlet. Peidlné Kard Anita felhívására a nevelőtestület nagy része csatlakozott a Telekom Vivicittá mozgásprogramjához. Iskolánkból sok tanuló, szülő vett részt a Margitsziget területén megrendezett futógálán. Családi futás, futás és gyaloglás kategóriákban teljesítettük 135-en az előírt távot és feltöltődtünk a tavaszi napsütésben. Ismét a mi iskolánk volt a legtöbb embert mozgósító vidéki iskola, országosan pedig 4.  – köszönjük, Anita!

2022. március 21-25 között  a negyedikesek idén is megtartották a Happy-hetet. A vízfogyasztás népszerűsítét az egész iskolában felvállalták. Szerveztek vízkóstolást, tanulmányozták a jó ivővíz tulajdonságait, rajzoltak, szerepjátékot játszottak – és elkészítették kisfilmjüket, melyet a pályázatra el fognak küldeni. Izgalommal várjuk az eredményhirdetést áprilisban. Köszönjük, Gergely Gabriella! 

Március 22. A 💧világnapja! Reggel mesével indult a nap. A 3. osztályos diákok mesét olvastak a vízről, a víz körforgásáról minden alsós osztályban. Majd osztálykeretben beszélgettek a gyerekek a víz fontosságáról. A délelőtt folyamán minden alsós gyermek készített egy vízcseppet. Az 1. osztályosok nyaklánc, a 2. osztályosok báb, a 3. osztály tanulói karkötő, míg a 4. osztály is bábként jelenítette meg a mesebeli Csöppecskét!

2022. március 11-én  iskolai ünnepséget tartottunk, az 5. a osztály műsorát Rajna-Grosch Judit tanárnő tanította be. Ezt követően az alsósok az ünnephez kapcsolódó programokkal töltötték a délelőttöt, a felsősök pedig újraélhették a forradalom eseményeit 11 helyszínen. A 8. a osztály meglepetésprogramja volt a Pilvax kávéház, ahol valamennyi csapat kis vendéglátásban részesült. A Fejérpataky-hét zárásaként a szaktárgyi versenyek eredményhirdetésére került sor. Részletek az „eredmények” menüpontban olvashatók.

2022. március elején a negyedikesek ismét projekten dolgoztak. A több napos kutatás, infomációválogatás, rendszerezés után minden téma új formát öltött, egyéni elrendezés, díszítés után kerültek a faliújságra. Mindenki megtalálta azt a tevékenységformát, ami hozzáadott értékként látható a kész anyagon.

2022. március 4-11 között került sor a Fejérpataky-hétre március 7-én lekerültek a maszkok, de már 2 éve nem volt igazán szabad a március. A névadónk tiszteletére tartott ünnepi hét is még visszafogottan zajlott. A versenyek megtartásra kerültek, a gyerekek részvételi szándékán is érezhető volt a tartózkodás. Az alsósok sokkal lelkesebben vettek részt a versenyeken. Nagyon jó hangulatban telt a sorverseny, mely lehetőség volt mindenkinek, aki szeret mozogni. 

2022. március 4-én az idei Fejérpataky-hét megnyitására került sor két felvonásban, mert még az enyhítő intézkedésekről csak hírek érkeztek. Kaliczné Barta Györgyi igazgatóhelyettes méltatta névadónk pályafutását, az emlékfalnál koszorút helyeztek el. Az előző tanév Fejérpataky-díjasainak táblája felkerült a többi közé. Kihirdetésre kerültek a tantárgyi versenyek, melyek a következő hét programjába illeszkedtek.

2022. február 18-án az alsósoknál is farsangi délután volt – osztálykeretben, a gyerekek és tanítóik. A kicsik már nagyon várták, a jelmezeket reggel behozták, és voltak, akik már délelőtt felvették, hogy minél tovább tartson a hercegnőség, vagy kalózság. A sok finomság között nem maradhatott el a hagyományos farsangi fánk sem, a vidám hangulatot mókás játékokkal, zenés programokkal érték el. 

2022. február 11-én tartottuk a felsősök farsangját. Hosszas tanakodás után végül az osztálykeret mellett döntöttünk. A jelmezes felvonulás után az osztálytermekben játszottak, beszélgettek a gyerekek. A hetedikesek Nagyné Koller Szilvia osztályfőnökkel készültek a büfére, tombolára, mely adott azért alkalmat arra, hogy közösségi élményt is szerezzenek a gyerekek. A lányok ügyesen készítették a szendvicseket, árusították az ételt és üdítőt, a fiúk a jó hangulatról gondoskodtak zenével. A tombolahúzásra mindenki előkészítette a jegyeket, vidám hangulatban sorra gazdára leltek a tombolatárgyak. Rövid volt, de mégis volt idei farsang. Köszönjük, 7. a!

2022. február 3-án iskolánk 110 darab új tanulóasztalt és széket kapott a Fejér megyei Közgyűlés és az Iváncsa községi Önkormányzat sikeres együttműködésének köszönhetően. Baki Regina ötlete támogatókra talált, a kiválasztási folyamat a legoptimálisabb eredménnyel zárult. (Részletesen a Hálafalon) Délelőtt megérkeztek a bútorok, másnap pedig a gyerekek ki is próbálhatták. Az első tesztelők nyilatkozataiból: „jó ülni rajta, mert nem kemény”, „szép, nekem nagyon tetszik”, „van hely az összes könyvemnek”, „a hátamat sem nyomja”. Köszönjük!

2022. január 29-én iskolánk 3 diákja vett részt a megyei úszó diákolimpián Peidlné Kard Anita vezetésével. Az időpont nem volt kedvező, hiszen ezek a napok arról szóltak, hogy némelyik osztályban 2-3 gyerek jött iskolába. Szinte totálódott a fertőzés a családokban. A tanárnő és 3 tanítványa mégis útra kelt, a lányok derekasan helyt álltak: Kiss Alexandra még a dobogó második fokára is felállt, 100 méteres hátúszása eredményeként. Dolhai Ramóna 100 méter gyorsban hajszállal maradt le  a dobogóról, Gál Csepke 100 méter mellúszása 5; 100 méter gyorsúszása 8. helyre volt elegendő. Ezek az idők nem kedveztek sem az edzéseknek, sem a versenyzésnek, de köszönjük a lelkesedést, helytállás!

2022. január 25-én került megrendezésre iskolánkban a Petőfi szavalóverseny. A tanulók magyar költő versével nevezhettek. A zsűri tagjai örömmel hallgatták a gyerekek előadását, mely alapján az 1-2, és 3-4. évfolyamokon hirdettek eredményt. (Részletek az eredmények oldalon olvashatók)

2022. január 13-14-én iskolánk 40 diákja vett részt 2 napos síelésen Eplényben, Peidlné Kard Anita és Klapper Csaba testnevelő tanárok felügyeletével. Köszönjük a szállásköltséghez adott 147 900 Ft-os hozzájárulást a Gyermekeinkért Alapítványnak, valamint a szervezésben és egyéb kiadásokban való részvételét az Örökmozgó Sportegyesületnek! A képek tükrözik a kirándulás hangulatát, értesüléseink szerint mindenki jól érezte magát.

2021. december 19-én került sor a „Mindenki karácsonyá”-ra, a közös adventi programra a település Fő terén. A korábbi évek hiányérzetét sikerült eloszlatni a rég várt programmal. Az osztályok tanulói, a pedagógusok és szülők összefogása volt látható a kiállított portékákban, a közös árusításban. A kisebbek a jégpályán siklottak, vagy a színpad előtt álltak a műsort nézve, a nagyobbak részt vettek az érdeklődők, vásárlók kiszolgálásában. A program az utolsó adventi gyertya meggyújtásával ért véget.

2021. december 12-én délután került átadásra az iváncsai műjégpálya, mely január 6-ig ad lehetőséget a korcsolyázásra. A jégpálya az Iváncsáért Közalapítvány finanszírozásában került felállításra, valamennyi tanítványunk számára testnevelés órákon lehetőség nyílt a „jégbiztonság” megszerzése. Az ünnepélyes átadást követően ünnepi műsor következett és a harmadik adventi meggyújtására is sor került.

2021. december 7-én a felsősökkel Budapesten jártunk, a Csodák Palotájában. A furmányos szerkentyűk, megfogható rejtvények között az egyik kedvenc a 9D-s mozi volt. Nagyon kellemes, érdekes nap volt, mindenki új tapasztalatokkal gazdagabban térhetett haza.

2021. december 6-án idén is eljött a Mikulás. A megelőző napokban előbb a két nyolcadik, majd a hatodik és ötödik osztályok kerültek karanténba, így a rég várt Mikulásbuli is elmaradt, és a Mikulás-nap sem volt számukra az igazi. Azért volt DÖK-Mikulás, aki szaloncukrot osztott, az alsósok a Faluházban előadáson vettek részt, és az ottani Mikulás kiosztotta csomagjaikat. Köszönjük a Szülői Szervezet gondoskodását, hogy ez a nap is emlékezetes lehessen a gyerekeknek!

Délután az Örökmozgó SE szervezésében került megrendezésre az iváncsai első Mikulás-futás, mintegy 100 résztvevővel, Peidlné Kard Anita vezetésével. Az indulás előtt az Iváncsáért Közalapítvány elnöke, Kucsera Gabriella átadta az alapítvány ajándékát: minden diákunk „Fejérpataky”-feliratos tornazsákot kapott ajándékba, melyet Molnár Tibor Polgármester úr egy tábla csokoládéval egészített ki. A futó gyerekeket pedig beérkezéskor az ÖSE csokoládéi és teája várta. Köszönjük valamennyi segítő közreműködését, a polgárőrök és Benke Dániel iskolarendőr jelenlétét a biztonságos feltételek érdekében!

2021. december 1-én a Lázár Ervin programnak köszönhetően az ötödikesek a János vitéz című darabot tekinthették meg a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, Dunaújvárosban. Az élőzenés, táncos darab a gyerekekhez közel hozta a klasszikus történetet. 

November-decemberben gyűjtöttük a dobozokat, futár vitte el azoknak a gyerekeknek, akik már nagyon várták.

Köszönjük mindazoknak a hozzájárulást, akik bekapcsolódtak a programba, továbbá Nagyné Koller Szilvia és Szokoli Attiláné Réti Mária szervező munkáját!

2021. november végéig postázásra kerültek az idei könyvjelzők, melyek a Nemzetközi Könyvjelzőcsere programnak köszönhetően távoli országok gyerekeihez kerültek. Karácsonyig érkeznek hozzánk a külföldi gyermekek által készített könyvjelzők. Köszönjük Rónyainé Mayer Piroska ötletét, szervezését!

A torta világnapja 

 

 2021 november 26-án másodjára került megrendezésre a torta világnapja az iváncsai Dr. Fejérpataky László Általános iskolában. Ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy Iváncsa is bekapcsolódjon a torta világnapi rendezvénysorozatba. 

 A versenyre bármilyen ízesítésű édességgel lehetett nevezni, az egyetlen feltétel csak az volt, hogy torta legyen. A beérkező 26 recept az iskola bejáratánál volt kifüggesztve, itt tudták az iskola diákjai voksaikat leadni. A szavazatokat összesítve a citrom- és az oreo tortát megelőzve a toffifee hozta el a pálmát. A győztes recept alapján kellett az adott osztályoknak a tortát megsütnie. A 4-8. osztály összesen hat versenymunkával képviseltette magát, melyeket a tanárokból álló, három fős zsűri kóstolt és értékelt. A győztes mogyorós-karamellás tortacsodák megválasztásánál nem csak az íz, hanem a küllem is számított. Nagyon nehéz dolguk volt, de megszületett a döntés: a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 4.a, másodikra a 8.a osztály léphetett fel, és a versenyt 41 ponttal az 5.a osztály tortája nyerte meg. Az eredményhirdetést követően a résztvevő osztályok tantermükben elfogyaszthattak pályaműveiket.  

 Ez a hagyomány népszerű a gyerekek körében, hiszen mindenki szeret sütit enni. Remélem a következő években is ápolni fogják ezt a hagyományt és esetleg további kategóriával fogják bővíteni a versenyzési lehetőséget, mint például mentes torta. 

  

Ágoston Viktória  

2021. november 24-én tornász csapataink Baracsra utaztak, a körzeti sporttorna diákolimpiára. A fiúk 1. helyen végeztek, a lányok A csapata 2. lett. A lányok B csapata 3. helyen végzett, Bécsi Boglárka, Németh Aisa és Nyári Bianka első versenyükön szép eredményekkel zártak. Összes csapatunk tovább jutott a megyei döntőbe. Köszönjük Peidlné Kard Anita, valamint Rábavölgyi Zoltánné sikeres felkészítő munkáját!

2021. november 20-án rendezték az Iváncsai Tanuszodában az idei 12 órás úszóversenyt. Tanulóink az IVSE és az Örökmozgó SE csapataiban vettek részt. Mindenki csak nyertese volt a rendezvénynek, mert csapatban sportolt és jó hangulatban töltötte a szombati napját. Köszönjük a szervezést és a részvételt!

2021. november 5-én tartottuk őszi  pályaorientációs napunkat. Az alsóban voltak ostályok, akik tantermi keretek között töltötték a napot, a 2.a a közlekedésben dolgozók munkájával ismerkedtek egy budapesti kirándulás keretében, a 3. és 4. osztályok Révbérpusztán ismerkedtek a puszták embereinek életével. A felsőben is voltak akik az iskolában maradtak, filmek segítségével ismerkedtek a különböző szakmák képviselőivel, tevékenységükkel. A 7. osztály ellátogatott a helyi Masterprint Kft üzemébe, ahol a cég tevékenységével ismerkedtek közelebbről. A nyolcadik bések szülői segítséggel jutottak el Dunaújvárosba, a Szakmák napjára, a középiskolák őszi börzéjére.

2021. október 27-én a Parlamentben adták át az Energiahatékony Iskola címet a Virtuális Erőmű Program keretében, a X. díjátadó gálán. A címet és a logót egy évig jogosult használni intézményünk. A 2021-es díjazottak között vagyunk találhatók itt.

Videó lejátszása

2021. október 20-án a nyolcadikos évfolyam a Lázár Ervin program keretében a budapesti Erkel Színházban a Puskás, a musical című darabot nézhette meg. Tartalmas, kellemes délutánt törthettünk együtt.

Amíg a nagyok színházban voltak, az alsósok mesemondó versenyen vettek részt. Nem csak elmondani volt jó a mesét, hanem másokét meghallgatni is!

2021. október 19-én bonyolítottuk őszi Sulizsák akciónkat. Köszönjük a sok megtöltött zsákot, az osztályok kasszájához való hozzájárulást. Ezek a ruhadarabok még valahol, valakiknek örömöt szereznek.

2021. október 19-én atlétáink részt vettek a megyei diákolimpián Székesfehérváron. II. korcsoportunk lány csapata 2. helyezést ért el csapatban, így elnyerte a lehetőséget, hogy az országos versenyen képviseljen bennünket tavasszal. Egyéniben és szép eredmények születtek, részletek az eredmények rovatban. Gratulálunk valamennyi résztvevő teljesítményéhez, büszkék lehetünk kiváló sportolóinkra és az őket felkészítő testnevelőkre, egyesületi szakemberekre!

2021. október 18-án együtt mozdultunk a Faluszépítő Egyesület „Teszedd!” akcióján. Osztályaink a település nagy részét bejárták, összegyűjtötték a szemetet. Dicséretes, hogy nem volt nagyon sok belőle. A visszatérőknek jólesett a Nyugdíjas Klub teája és zsíros kenyere, a szervezők csokija – köszönjük! Jövőre is jövünk!

2021. október 16-17-én  az Európai Kódhét (Codeweek) második rendezvényére került sor „Családi kódolás iváncsai felső tagozatosoknak” címmel. A nagyok a Microbit segítségével szinteket teljesítettek. (Melyeket a Meet and code pályázatnak köszönhetünk.) A megvalósítást mp4 fáljokkal dokumentálták, illetve a programozott gondolkodással kapcsolatos feladatokat oldottak meg. A feltöltött fájlok arról tanúskodnak, hogy voltak gyerekek és családok, akiknek sikerült elmélyülni a témában. A program szervezését és lebonyolítását köszönjük Zatkó Nikoletta tanárnőnek! 

2021. október 15-én  került sor a II. korcsoportos fiúk körzeti fordulójára Rácalmáson, a Labdarúgó Diákolimpián. Minden mérkőzést megnyertek, így első helyen várhatják a tavaszi fordulót ők is. Gratulálunk a csapatnak, köszönjük az edzők és a testnevelők felkészítő munkáját, a szülők támogatását, valamint az önkormányzatnak a kisbuszt, a kísérést és lelkesítést Klapper Csaba tanár úrnak!  

2021. október 11-én  rendezték a körzeti mezei futóversenyt Adonyban. Valamennyi futónk kiválóan teljesített, minden korcsoport csapata továbbjutott a megyei versenyre, az egyéni teljesítmények is figyelemre érdemesek – az eredmények menü alatt láthatók a részletek. Gratulálunk a résztvevőknek, köszönjük Peidlné Kard Anitának és Klapper Csabának a felkészítést, a szurkoló tábornak pedig a lelkesítést! 

2021. október 9-10-én  Családi programozás iváncsai alsósoknak címmel online programozáson vettek részt alsó tagozatos gyerekek és családjaik. A tavalyi rendezvény nyomán idén már többen csatlakoztak. A hazaküldött Micro-bit eszközzel készített feladatok láthatóan kedvére voltak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az idei feladatokat Zatkó Nikoletta tanárnőnek köszönhetjük, aki lelkes kicsik számára hétfőnként programozás szakkört is vezet. Köszönjük a hozzáértő lelkesedését! A Meet and Code civil szervezetek számára kiíírt pályazatán 400 Euró áll rendelkezésünkre, hogy a 2 rendezvényhez eszközöket vásároljunk. Felkerültünk az Európai Kódhét programjainak térképére is, mindkét rendezvényünkkel.

2021. október 9-én  újra részt vettek iskolánk tanulói és szüleik a Spar Budapest Maratonon. Idén 93-an csatlakoztak hozzánk. Több távon is kipróbálhatták magukat a sportolni vágyók: 5 km-en, 2,3 km-en és az 500 m-es családi futáson. Sok szép emléket sikerült begyűjteni ezen a napon, a gyönyörű érmekről már nem is beszélve. Köszönjük Peidlné Kard Anitának a szervezést!

2021. október 8-án  megint csatlakoztunk a Világ Legnagyobb Tanórájához. Az ötödikesek fogalmaztak meg ajánlásokat szövegesen és rajzokkal a Föld egészségének visszaszerzése érdekében. Az órai képeket feltöltöttük egy kollázsba rendezve a mozgalom oldalára, ahol a korábbi évek képei is láthatók. Reméljük, hogy közelebb kerültünk a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón való részvételhez.

Száguldó riportereink jelentik 2021. október 6-án

2021. október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk. Minden osztály lejött a földszinti folyosóra, ahol az alkomra létrehozott emlékfalnál tisztelegtek az áldozatok előtt. 

2021. október 4-én a 3-4. korcsoportos gyerekek Labdarúgás Diakolimpian vették részt Iváncsán. Mindkét csapatban nagyon ügyesek voltak a gyerekek, az őszi fordulót megnyerték. Gratulálunk, szép volt fiúk! Köszönjük a sikeres lebonyolítást Peidlné Kard Anitának, Klapper Csabának, a bírói közreműködést Dolhai Gábornak, a szép kölcsön-mezeket a KSE-nek!

2021. október 1-én a Szülői Szervezet vezetésével sor került ez évi Csibeavatónkra. Az 1. osztályosokon kívül a másodikosok is részt vettek – kicsit kárpótolva érezhették magukat, mert a pandémia miatt az ő csibeavatójuk rövid volt és jelképes. A mai napon a megérdemelt vidámság töltötte be a tornatermet, a képeket köszönjük Bécsi Ádámnak, a szervezést pedig Baki Reginának és Székely Krisztinának!

2021. szeptember 30-án  a népmese napjának tiszteletére – már hagyomány szerint – a negyedikesek ellátogattak az óvodásokhoz, a délutáni alvás előtt mesét olvastak nekik. A kisebbek az iskolában is nagy örömmel hallgatták a meséket. Köszönjük az ötletet Rónyainé Mayer Piroskának, a szervezést Gergely Gabriellának, a meséket pedig a vállalkozó 4. a osztályos gyerekeknek!

2021. szeptember 27-én az Európai Sporthét keretében, ismét megrendeztük az Örökmozgó Sportegyesület és az iskolánk közreműködésével a mezei futóversenyt. A szomoró reggelt délben verőfényes napsütés váltotta fel, futóink kiválóan teljesítettek. Köszönjük a FEMSZISZ támogatását, az iváncsai Gyermekeinkért Alapítványnak a táblás csokikat, a Reál boltnak a sport csokikat és a Gyümölcsfeldolgozónak pedig a kajszibarackot. Gratulálunk minden gyermeknek, nagyon ügyesek voltak. Büszkék lehetünk rájuk!

2021. szeptember 24-én rendeztük őszi papírgyűjtésünket Farkas László tanár úr és a DÖK szervezésében. Már ezen a héten szervezték a gyerekek a gyűjtési helyszíneket, a péntek délután pedig a szorgalmas fuvarozásról, kötözésről, mérésről, rakodásról szólt. Örvendetes volt, hogy sok gyerek vett részt aktívan a gyűjtésben! A DÖK kijelölt osztályképviselői kitartóan rakták egymásra a papírkötegeket, a rakoncátlan kartonpapír-pakkokat. Köszönjük a segítséget, minden résztvevőnek, Bartha Gabriella tanárnőnek pedig a precíz nyilvántartást és összesítést!

2021. szeptember 23-án az Európai Sporthét rendezvénye volt az alsósok játékos sportversenye, melyet a nyolcadikosok bonyolítottak Peidlné Kard Anita és Klapper Csaba testnevelők írányításával. Minden helyszínen türelemmel segítették a kicsiket a feladatok megoldásában, büszkék vagyunk rájuk! A képek magukért beszélnek.

2021. szeptember 1-én reggel 8 órakor megnyitottuk az új tanévet. Mivel az idő is elszomorodott attól, hogy véget ért a nyár, a tantermekben hallgatták a gyerekek a műsort a hangszórókon keresztül. Az óvodából érkező kis elsősöket az ötödikesek kísérték be az épületbe, a szülők a folyosóról kukucskáltak be a tanterembe, majd tanítóikra bízták az apróságokat.